حمص يک پيش غذای محبوب خاورميانهای است که عمدتاً از نخود پخته شده، ارده (سس کنجد)، ليمو، سير
و ادويه جات تهيه میشود. اين خوراکی خوشمزه و مغذی به عنوان يک ميان وعده سالم است در اینجا
تاريخچه، طرز تهيه و فوايد حمص خواهيم پرداخت.
تاريخچه حمص
حمص يک غذای باستانی است که منبع آن به خاورميانه برمیگردد. داستانها و ادعای زيادی درباره منشأ
اين غذا وجود دارد، اما در حال حاضر به طور گستردهای در کشورهايی مانند لبنان، سوريه، اسرائيل و
ترکيه شناخته شده است. علاوه بر طعم لذيذش، اين غذا به عنوان غذايی سالم و مغذی هم شناخته میشود.
مواد لازم برای تهيه حمص
برای تهيه حمص به مواد زير نياز داريد :
فنجان نخود پختهشده (میتوانيد از نخود کنسرو شده نيز استفاده کنيد)
تا ٣ قاشق غذاخوری ارده (سس کنجد)
قاشق غذاخوری آب ليمو تازه 2
حبه سير (يا بيشتر بر حسب سليقه) 1
2قاشق غذاخوری روغن زيتون
1/2 قاشق چايخوری نمک
1/2 قاشق چايخوری فلفل سياه يا فلفل قرمز (اختياری)
تا ٣ قاشق غذاخوری آب (در صورت نياز برای رسيدن به قوام دلخواه)
طرز تهيه حمس
پختن نخود: اگر از نخود خشک استفاده میکنيد، ابتدا آن را به مدت ٨ ساعت در آب خيس کنيد و سپس
بپزيد تا نرم شود. اگر از نخود کنسرو شده استفاده میکنيد، کافی است آن را بشوييد و آماده کنيد.
مخلوط کردن مواد: همه مواد (نخود، ارده، آب ليمو، سير، روغن زيتون، نمک و فلفل) را در يک
مخلوط کن يا غذا ساز بريزيد.
اضافه کردن آب: به تدريج آب اضافه کنيد تا به قوام مطلوب برسيد. میتوانيد حمص را به اندازه دلخواه
نرم کنيد.
فوايد غذايی حمص
حمص به عنوان يک غذای مغذی و سالم برای سلامتی به شمار میآيد. برخی از فوايد آن عبارتند از
منبع پروتئين: نخود حاوی پروتئين گياهی است که به رشد و تعمير بافتهای بدن کمک می کند.
فيبر بالا: حمص سرشار از فيبر است که به بهبود سيستم گوارش و کمک به کنترل سطح قند خون
کمک می کند.
چربیهای سالم: روغن زيتون و ارده شامل چربیهای تکغيراشباع هستند که برای سلامت قلب
مفيدند.
کم کالری: حمص يک گزينه غذايی کمکالری و سيرکننده است که به کاهش وزن و سلامت عمومی
کمک می کند.