گوسفند،گوساله،شتر مرغ، شتر،آلایش گوسفندی

مرغ،بلدرچین،بوقلمون،سایر ماکیان

ماهی،میگو،خاویار،محصولات دریایی منجمد

سوسیس،کالباس،زیتون،مواد اولیه آشپزی...

غذای آمده،سالاد،زیتون،سینی مزه

مرغ،گوشت،استیک،گوشت با پنیر ...

تخفیف های ویژه فروشگاه ظفر را از اینجا دنبال کنید.

بوقلمون: خواص غذایی و بهترین روش‌های پخت برای تجربه طعمی لذیذ

بوقلمون: خواص غذایی و بهترین روش‌های پخت برای تجربه طعمی لذیذ

بوقلمون يک پرنده بزرگ و خوشمزه است که اغلب در مناسبتهای خاص مانند شکرگزاری و

کريسمس در آمريکا و برخی ديگر از کشورها مصرف میشود. اين پرنده علاوه بر طعم لذيذ، دارای

خواص غذايی فراوانی نيز هست. در اينجا به بررسی جنبه های مختلف بوقلمون، از تاريخچه و

پرورش تا روشهای پخت و ارزش غذايی آن میپردازيم.

تاريخچه و پرورش بوقلمون

تاريخچه: بوقلمون بومی آمريکای شمالی است و توسط مردم بومی اين قاره اهلی شده بود. در

قرن شانزدهم، بوقلمون به اروپا معرفی شد و به سرعت به يکی از پرندگان محبوب برای

پرورش تبديل شد.

پرورش: بوقلمونها در دو نوع صنعتی و محلی پرورش داده میشوند. در روش صنعتی،

بوقلمونها به صورت انبوه در فضاهای بسته نگهداری میشوند، در حالی که در روش محلی،

اين پرندگان در محيطهای باز و طبيعیتر پرورش میيابند

ارزش غذايی بوقلمون

بوقلمون منبع بسيار خوبی از پروتئين، ويتامينها و مواد معدنی است

پروتئين: بوقلمون حاوی مقدار زيادی پروتئين است که برای ساخت و ترميم بافتهای بدن

ضروری است.

است که برای 6B، به ويژه نياسين و Bويتامينها: بوقلمون منبع خوبی از ويتامينهای گروه

عملکرد سيستم عصبی و متابوليسم انرژی مهم هستند

مواد معدنی: بوقلمون حاوی مواد معدنی مهمی مانند سلنيوم، فسفر و روی است که برای

حفظ سلامتی استخوانها، سيستم ايمنی و عملکرد سلولی ضروری هستند

کمچرب: گوشت بوقلمون در مقايسه با گوشت قرمز، چربی کمتری دارد و گزينه مناسبی

برای افرادی است که به دنبال کاهش مصرف چربی هستند.

انواع برشهای بوقلمون

گوشت بوقلمون به صورت کامل يا به شکل برشهای مختلف در دسترس است

بوقلمون کامل: برای جشنها و مناسبتهای بزرگ مناسب است و می توان آن را به صورت

درسته پخت

سينه بوقلمون: اين قسمت گوشت سفيد و کمچربی است و برای تهيه ساندويچ و سالاد مناسب

است

ران بوقلمون: اين قسمت گوشت تيره دارد و طعم قویتری نسبت به سينه دارد

گوشت چرخکرده بوقلمون: اين نوع گوشت میتواند جايگزين مناسبی برای گوشت چرخکرده گاو

در تهيه برگر، کتلت و سسهای گوشتی باشد

روشهای پخت بوقلمون

بوقلمون را میتوان به روشهای مختلفی پخت.

پخت در فر: اين روش متداولترين روش پخت بوقلمون است. برای پخت در فر، بوقلمون را با

ادويه جات و گياهان معطر مزه دار کرده و داخل فر می پخته شود.

گذارند تا کاملاً

گريل کردن: گريل کردن بوقلمون يک روش سريع و خوشمزه است. میتوان برشهای مختلف

بوقلمون را روی گريل پخت.

آبپز کردن: آبپز کردن بوقلمون يک روش سالم و کمچرب است. گوشت آبپز شده را میتوان

در سالادها و ساندويچها استفاده کرد

سرخ کردن: برشهای کوچک بوقلمون را میتوان در تابه سرخ کرد و به عنوان غذای اصلی يا

در کنار غذاهای ديگر سرو کرد

نکاتی برای پخت بوقلمون

مزه دار کردن: قبل از پخت، بوقلمون را به خوبی با ادويهجات، گياهان معطر و روغن زيتون

مزه دار کنيد تا طعم بهتری داشته باشد

درجه حرارت: برای پخت کامل بوقلمون، از دماسنج گوشت استفاده کنيد و مطمئن شويد که دمای

داخلی گوشت به ٧۴ درجه سانتیگراد (١۶۵ درجه فارنهايت) رسيده است

استراحت دادن: پس از پخت، بوقلمون را به مدت ٣٠-٢٠ دقيقه استراحت دهيد تا آب گوشت در

داخل آن باقی بماند و گوشت نرم و آبدار شود

دستور پخت بوقلمون کامل در فر

مواد لازم

يک عدد بوقلمون کامل (حدود ۶-۵ کيلوگرم)

٢ قاشق غذاخوری روغن زيتون

١ عدد پياز بزرگ خرد شده

٢ عدد ساقه کرفس خرد شده

٢ عدد هويج خرد شده

۴ حبه سير خرد شده

١ قاشق چایخوری رزماری خشک

١ قاشق چایخوری آويشن خشک

نمک و فلفل به ميزان لازم

آب مرغ يا آب سبزيجات به ميزان لازم

طرز تهيه

فر را با دمای ١٨٠ درجه سانتیگراد (٣۵٠ درجه فارنهايت) گرم کنيد

بوقلمون را بشوييد و خشک کنيد

داخل شکم بوقلمون را با پياز، کرفس، هويج، سير، رزماری و آويشن پر کنيد.

پوست بوقلمون را با روغن زيتون چرب کنيد و نمک و فلفل بپاشيد.

بوقلمون را در يک ظرف مناسب فر قرار دهيد و مقداری آب مرغ يا آب سبزيجات به ته ظرف اضافه کنيد.

ظرف را با فويل بپوشانيد و به مدت ۴-٣ ساعت در فر بپزيد.

در نيم ساعت پايانی پخت، فويل را برداريد تا پوست بوقلمون طلايی و برشته شود.

پس از پخت، بوقلمون را از فر خارج کنيد و به مدت -٢٠ ٣٠ دقيقه استراحت دهيد.

بوقلمون را برش دهيد و با سبزيجات و سس دلخواه سرو کنيد.

با اين اطلاعات، شما میتوانيد بوقلمون را به بهترين شکل تهيه و از طعم لذيذ آن لذت ببريد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

اشتراک گذاری

ورود | ثبت نام

ورود و ثبت نام یکپارچه سوپر پروتئین ظفر!